Walne Zebranie Członków OSP, Warszawa, 7 maja 2011 r.

Walne Zebranie Członków OSP

Warszawa, 7 maja 2011 r.

7 maja br. W Warszawie odbyło się doroczne walne zebranie członków Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Parkieciarzy. Zarząd zdał relację przybyłym parkieciarzom ze swojej działalności w roku 2010. Największym wydarzeniem i wyzwaniem okazała się organizacja VIII Europejskich Mistrzostw Młodych Parkieciarzy w Poznaniu. Udało się zjednoczyć brać parkieciarską i wspólnie z SPP przeprowadzić zawody będące świętem parkieciarskim i możliwością spotkania na forum międzynarodowym. OSP stawia na większy kontakt z odbiorcą zewnętrznym, promocję parkieciarstwa i walorów naturalnych podłóg drewnianych. Wielokrotnie przy współpracy z targami branżowymi były organizowane pokazy parkieciarskie, które cieszyły się popularnością wśród publiczności i służyły pogłębianiu świadomości klientów w zakresie specyfiki pracy parkieciarza. Przy tej okazji OSP dawało możliwość firmom parkieciarskim promocji swojej działalności poprzez aktywność na swoim stoisku. Ubiegły rok upłynął spokojnie dla Sądu Koleżeńskiego, do którego nie wpłynął żaden wniosek ani skarga.

W wyniku przeprowadzonego głosowania zostało udzielone absolutorium dla pracy zarządu. Omówiono także sprawę składek członkowskich. Ostatecznie została podjęta uchwała o podniesieniu wysokości składki członkowskiej do wysokości 120 zł rocznie. W ramach składki każdy z członków OSP otrzyma bezpłatną prenumeratę Profesjonalnego Parkietu oraz dofinansowanie udziału w pikniku parkieciarskim. Zmiany mają obowiązywać od 1 stycznia 2012 roku.

W trakcie zebrania żywo dyskutowano o możliwościach jakie OSP może dać parkieciarzom i nad charakterem dalszej działalności. Stowarzyszenie działa dla parkieciarzy i chciałoby jak najefektywniej spełniać potrzeby swoich członków. Zarząd będzie się starał aktywizować parkieciarzy i zaprosić do bliższego kontaktu i współpracy. Zachęcamy do kontaktu z biurem i zgłaszania swoich uwag i propozycji. Bliższe szczegóły czekających nas zmian będzie można poznać na najbliższym zebraniu podczas planowanego na 16-17 września 2011 r. pikniku parkieciarskiego, na który serdecznie zapraszamy do Jarocina. Zgodnie z ideą zrzeszania się wspólnie możemy więcej.

Na chwilę obecną zapraszamy chętnych do zgłaszania udziału w organizowanym we wrześniu kursie BHP dla pracodawców.

Na jesieni odbędzie się VII Ogólnopolski Konkurs Młodych Parkieciarzy. Wyłoniony zwycięzca weźmie udział w finale IX Europejskiego Konkursu Parkieciarzy, którego gospodarzem w 2012 roku będzie Rumunia. Warunki uczestnictwa i zgłoszenie publikujemy w bieżącym numerze.

Walne